Tuesday, September 21, 2010

eh ye ke ... radio online lagi best !

Line up DJ dari kiri - Arin - Affa - Eika - Atung - Widy - Zazs - Awie - Gelap - Nian - Tasya
              Assalamualaikum & Salam Sejahtera ~ Fire Satu Kali ! Teteteteetetettee ! !!

Itulah tagline DJ Zazs di awal bicara semasa on-air ~ aku apa lagi~ bantai gelak la~ dah kelakar ~ gelak la apa lagi~ lol ~ .... ehhh ye ke ... radio online lagi best ! .. pemenangnya jatuh kepada Radio Online [ FUNKER FM ] ! yeayy !

Tepuk tangan la skit~ inilah bagi aku radio online terbaik sepanjang aku layan dunia cyber ni ~ aku adalah pengguna tegar internet yang kalo boleh internet kena ada dengan aku setiap masa ~ xleh on pakai PC , aku pakai BB , xleh pakai BB , aku on pakai henpon nokia ~ kalo balik kampung ~ rela aku pakai wireless broadband walaupun line agak x senonoh ( rasa cam pakai dial-up pun ada )~ kena sabar !

Mari aku memperkenalkan apa itu radio online Funker FM ~ siapakah mereka yang berada di belakang tabir? kalo orang lain citer panjang lebar~ aku nak seringkas yang boleh ... padat dan mampat !


Radio 100% anak melayu yang bersiaran 24jam tanpa henti telah berada di dunia cyber hampir 5 tahun dan dikendalikan oleh 10 dj anak melayu ..kenapa Funker ? sebab Fun la ~ apa lagi ~ lagi mau tanya ke? chaitt ~ radio yang didaftarkan secara rasmi kepada SSM dan diberi lesen sepenuhnya untuk memutarkan lagu-lagu terkini ~ jangan kata lagu terkini  saja ~ lagu old skool pun ada~ dikategorikan open genre radio untuk semua jenis muzik ~ baru la best ! ni asyik lagu indon ~ tak lagu indon ~ lagu omputih je ~ pastu nak kena putar lagu sama je siang malam ...err itu kalo dgr radio-radio yang komersial la! :P

Radio Funker FM juga memberi pilihan pendengar untuk request lagu pilihan melalui sistem SMS dan bagi mereka yang mendaftar secara rasmi akan diberi hadiah percuma ! FREE ! sapa xnak benda free kan ~ hehee ! pastu ada macam2 lagi dengan hanya melayari laman web mereka ~ semua info ada di sana termasuk info dj , segmen , contest , dll~

aku dah penat menaip ~ kalo taip panjang2 pun bukan ada orang nak baca~ aku pun lagi malas ~ apa kata korang usha gambar aktiviti aku dengan warga Funker FM dan Funkerians !

Majlis Berbuka Puasa Funker FM Bersama Pemenang SMS Siapa Cepat Funker FM :-

Lokasi : Krispy Kreme Doughnuts & Coffee Berjaya Times Square
Tarikh : 5 September 2010

Menu : Satay + Air Kopi & Teh + Sandwich

Sate ! 
Sandwich !
aku kena letak gambar dia ni ~ kang sia sia aku kena slap ~ haha CIK LIN dan adiknya ! 
Affa - Eika - Siska - Atung
Zazs - Widy - Aku











Wajah-Wajah Kanak-Kanak Riang ! yeay !

Ni antara pemenang yang hadir dan yang x dapat hadir ~ hadiah anda akan diposkan !

Adik Comel Rosak Majlis 
Nenek Kebayan
Wakil Pn Norizan - Widy

Dan Pemenang paling sporting hari itu : NENEK KEBAYAN ! 

Nenek Skodeng Apa Tu ?? haha !

Sate pada hari itu disponsor oleh Siskawaty dan beliau merupakan salah seorang ahli Funkerian :-
Jika anda rasa nak buat majlis ~ apa saja jenis majlis .. sini ada info  jika nak tempah sate:-


Nama company : Eddy Sate Enterprise
Major in Sate ayam / daging.. kambing n perut (raya / tempahan shj)

Lokasi gerai: belakang McD Kepong.. gerai MPS no.7 & 8..
Waktu Urusniaga: 6 pagi - 4 ptg.. makanan berlauk...
Lokasi stall sate : Taman Beringin, Jinjang dan Desa Jaya, Kepong..

Talian: 0122867552 (siska)




Radio Funker Fm juga memberi sokongan kepada band-band yang sedang mencari alternatif untuk mempromosikan lagu serta album korang ~ hanya emailkan tentang band korang ke email admin@funker.fm dan beritahu tahap kehebatan album dan lagu korang ~ aci cuba try test tengok ;P

Ini antara band yang sedang dipromosikan oleh Funker Fm dan semakin mendapat perhatian oleh pendengar Funker FM ....

Azhan - "The Live Tones" 

"A band of five who came from different areas in Kuala Lumpur, Selangor, and Perak, Malaysia. Started with a solo act by Azhan (Vocalist) around 2007/08. Then came Hanif (Lead Guitarist), Sharizad (Rhythm Guitarist), Hizami (Bassist) and Saiful (Drummer) who bring the new sounds for the band in early 2009.They met each other in MMU Melaka. Each of them have their different influences in music and they started to gather ideas in their first performance together around 2009. After the performance they brought 2 new songs and completed their recording session in the early 2010. They came with "Kita" and "Tanpa Kau Sedar" as their 2 new singles. Their music is about experimental fusion that brings new sounds into the pop rock genre. Hence, it's a new age pop rock. "







                              http://www.facebook.com/azhantherevol





                   http://www.youtube.com/a2hunt


So.. kepada mereka yang ada lagu/album secara band @ kumpulan @ group @ duo .. meh la singgah ke Radio Funker FM ... klik sini [www.funker.fm] untuk mencuba kreativiti anda dalam menghiburkan warga pendengar radio online ~

Antara sebahagian wajah-wajah kacak dan comel Funkerians yang berdaftar :-



Klik Gambar Untuk Besarrrrr Punyaaa !
nota : yang takde dalam tu ~ sorry la ye ~ hahaha :P next time lak aku upload kan

Sehingga jam 10.40 pagi - 6,645 pengguna facebook telah klik "LIKE" di laman web http://facebook.com/funkerfm dan hampir 500 pendengar yang berdaftar secara rasminya sebagai ahli funkerian.. aku pun dah daftar ... haha

Marilah layan Funker FM jika anda seorang pengguna tegar internet yang memerlukan hiburan ~ siapa lagi nak bagi sokongan kalo bukan kita sendiri .. yeay !

" orang lain lebih suka menjatuhkan bangsa sendiri , aku lebih rela sokong bangsa sendiri walaupun apa jua kritikan dan makian ... aku punya suka la nak sokong sapa kan ~ aku x kaco orang ! yeay ! "


" Majulah Funker FM sehingga menjadi radio komersial dan kekalkan identiti anda "  

9 comments:

::dazlaila:: said...

aci tak tgk gmbo jer.. ahahaha

eazy dizzy said...

hahahah :P aci je :P !

Anonymous said...

yeaaayyy da boleh comment ... aci2 sbb ade gmbO ai yea... funker fm bestt terbaekkk


azuraida abd rani

eazy dizzy said...

terima kasih sebab sokongan anda ! hahahah~ macam la aku ni dj radio situ~ kahkhekeahkeahea !

CaDLyNN said...

hahahaha..
/me slap eazydizzy
caption takbley blah!

HaiDa HiDa said...

nak link kan url blog Life Is Not Eazy tuk promote funker fm leh tak??

AjipHero said...

huhuh... seb bek gamba aku ada kan... haha

eazy dizzy said...

cadlynn : hahahah ! padan muka !
haida : boleh aje~ dialu-alukan !
ajib : hahah~ see aku ingat kat ko !hahah !

su said...

gamba den ado kali aaaa...hik3!